Stimați colegi,

Avem onoarea de a vă invita să participaţi la Cel de-al XXII-lea Congres SNPCAR şi a 44-a Conferinţă Naţională de Neurologie şi Psihiatrie a Copilului şi Adolescentului şi Profesiuni Asociate, cu participare internaţională, o manifestare știinţifică importantă pentru specialităţile noastre, care se va desfășura în acest an exclusiv online, în perioada 21-24 septembrie 2022.
Şi în acest an ne vor fi alături sponsori care înţeleg promovarea valorilor, premiză a ridicării nivelului ştiinţific al întrunirilor profesionale şi cărora le mulţumim.

Informații şi înregistrări: snpcar.medical-congresses.ro


LIMBAJ, CO MUNICARE, ÎNVATARE SI ADHD  – O ABO RDARE DEVELOP MENTALA

Autor: Dana - Cristina Herţa Felicia Iftene
Distribuie pe:

Rezumat: 

Dezvoltarea limbajului este un instrument esential în întelegerea contextelor sociale,  comunicare, abilitati de socializare, învatare. Simptomele de nucleu ale tulburarii hiperkinetice cu  deficit atentional (ADHD) include dificultati de mentinere a atentiei, de ascultare, uitare, probleme  de organizare, finalizare si greseli în sarcinile ce necesita atentie sustinuta; pe de alta parte,  dezvoltarea atentiei este fundalul pentru achizitionarea abilitatilor fundamentale si complexe de  limbaj (vorbire, fluenta, scris, citit, conversatie, gramatica, fonetica, topica si sintaxa). Aceasta ar  putea explica problemele de limbaj la copiii diagnosticati cu ADHD, de la întarziere în achizitia  limbajului expresiv (asa-numitii “late talkers”) pana la utilizare neadecvata a sintaxei, topicii sau  regulilor gramaticale, coerenta scazuta în naratiune sau exprimarea scrisa, si în acelasi timp  temelia pentru o evaluare si interventie complexa (bazata pe nevoi) la copiii cu ADHD.