ISSN (print): 2068-8040prepress / press / postpress

Revista de Neurologie si Psihiatrie a Copilului si Adolescentului din Romania

este o revistă cu access liber, supusă unui proces de recenzie care evaluează articole din toate domeniile prevenției, diagnosticării, tratamentului, managementului tulburărilor neurologice și psihiatrice ale copiilor și adolescenților, precum și ale sănătății mentale, psihoterapiei , terapiei de familie, psihologiei medicale, psihosociologiei, geneticii moleculare corelate, neurogeneticii, neuroimagisticii, epileptologiei, reabilitării, patofiziologiei și epidemiologiei.

Revista se focalizează asupra nevoilor comunității actuale științifice și de cercetare și se angajează să publice articole originale, studii, revizuiri, rapoarte de caz de înaltă valoare și impact științific, care contribuie relevant în domeniu. Revista încurajează cercetările care utilizează metode de investigație moderne.

Politica de Access Deschis/Liber - Revista de Neurologie și Psihiatrie a Copilului și Adolescentului din România oferă acces liber imediat în ceea ce privește conținutul ei, pe principiul că libera circulație a cercetării, disponibilitatea către public, contribuie la schimbul global de cunoștiințe. Fiecare tip de articol publicat de către Revista de Neurologie și Psihiatrie a Copilului și Adolescentului din România respectă un format specific, precum cel detaliat în cadrul Instrucțiunilor pentru Autori.

Revista de Neurologie și Psihiatrie a Copilului și Adolescentului din România apare trimestrial: 4 numere pe an.

Revista de Neurologie și Psihiatrie a Copilului și Adolescentului din România este editată sub egida Academiei de Științe Medicale din România și a Societății de Neurologie și Psihiatrie a Copilului și Adolescentului din România (SNPCAR).

Revista de Neurologie și Psihiatrie a Copilului și Adolescentului din România este indexată în Baza de Date Internaționale (BDI): Index Copernicus Publish Panel din 05.08.2010 și în baza de date EBSCO Pub Med din 04.03.2012.

Revista este acreditată de către Colegiul Medicilor din România, articolele publicate fiind creditate conform Programului Național de Educație Medicală Continuă (EMC) al Colegiului Medicilor din România (CMR)

ISSN (print): 2068-8040
ISSN (on-line)

Afisati articolele

 

Ultimele articole

(Aparute in numarul: 4/2015 Vol. XVIII)

 1. ASPECTE CLINICO - GENETICE îN DISTROFINOPATII
  Axinia Corcheş, Laura Nussbaum, Ghizela Kanalaş, Maria Puiu
 2. STIMA DE SINE îN RELAțIE CU CONSUMUL DE SUBSTANțE LA ADOLESCENțI
  Ionel Viorel Laurentiu, Zvetlana Mandruta Anghel, Bianca Micu Șerbu, Lavinia Hogea, Laura Nussbaum
 3. ANALIZA PREZENTăRII CLINICE A PRIMULUI EPISOD PSIHOTIC LA COPII șI ADOLESCENțI
  Andra Isac, Sorana Potinteu, Bianca Pop
 4. INFLUENțA AFECțIUNILOR PSIHICE șI NEUROLOGICE CRONICE LA COPIL șI ADOLESCENT ASUPRA MEDIULUI FAMILIAL
  Rafaela Stehlic
 5. LEUCODISTROFIA METACROMATICă FORMA JUVENILă: CAZUL UNOR SURORI GEMENE
  Laura Nussbaum, Peter Wagentristl, Axinia Corcheş, Luminiţa Ageu, Lavinia Hogea, Bianca Micu Serbu, Daiana Morariu, Doina Dragoș, Liliana Nussbaum, Andrei Todica
 6. DIFICULTățI DE DIAGNOSTIC șI TRATAMENT îN SCHIZOFRENIA HEBEFRENICă
  Roxana Ferezan , Andra Isac, Viorel Lupu
 7. REABILITAREA NEUROPATIILOR PERIFERICE ACUTE - DISCUțII ASUPRA UNUI CAZ CLINIC
  Ligia Robănescu, Cristina Bojan