ISSN (print): 2068-8040prepress / press / postpress

Revista de Neurologie si Psihiatrie a Copilului si Adolescentului din Romania

< Inapoi la lista articole

RECUPERAREA NEUROMOTORIE A UNEI FETITE CU HIDROCEFALIE CONGENITALA OPERATA (DRENAJ VENTRICULO PERITONEAL UNISHUNT)-PREZENTARE VIDEO


Autori: Eva-Maria Cojocaru, Romeo Damian


Rezumat: (Ascunde rezumatul)

Introducere: Recuperarea neuromotorie a copiilor cu hidrocefalie operata este un proces lung si complex si care n-ar fi posibil fara colaborarea si sprijinul familiei copilului, aceasta fiind parte a echipei care se ocupa de recuperarea copilului. Obiective:Scopulnostruestesaaratam importanta coroborării terapiei specifice neurochirurgicale cu cea recuperatorie.

Material si metode: Am filmat in cadrul cabinetului de kinetoterapie secventiat şedinţe de recuperare cu o fetita de 1 an si 6 luni care a trecut prin patru intervenţii chirurgicale pentru afecţiunea cauzala. Rezultate: Se constata o ameliorare neta a prognosticului funcţional al pacientei si de asemenea s-au stabilit obiective pe termen scurt, mediu si lung impreuna cu familia. Concluzii: Familiile copiilor cu hidrocefalie sunt coterapeuti in procesul de recuperare a copiilor lor putând astfel imbunatati net prognosticul bolii pe langa terapia chirurgicala corect si la timp aplicata. 

Conținutul articolului este disponibil în format PDF: DESCĂRCAȚI ARTICOLUL