ISSN (print): 2068-8040prepress / press / postpress

Revista de Neurologie si Psihiatrie a Copilului si Adolescentului din Romania

< Inapoi la lista articole

TRATAMENTUL DURERII CRONICE SI ACUTE INTR-O POPULATIE NESELECTIONATA DE BOLNAVI CONSULTATI IN SERVICIUL DE NEUROLOGIE PEDIATRICA BARLAD &NBSP;


Autori: Eva-Maria Cojocaru, Doina Rascanu


Rezumat: (Ascunde rezumatul)

Introducere: Durerea acuta si cronica este ea in sine invalidanta ducand la disconfort si modificarea parametrilor de diagnostic, evolutie prognostic si tratament a unei boli.

Obiective: De a releva locul si importanta durerii in tratarea unei boli si locul care-l ocupa ea in modelele de gandire clinica in practica pediatrica. Material si metode: Am studiat evolutia durerii acute si cronice la pacienti neselectionati care s­au prezentat in serviciul nostru pe parcursul a opt luni precum si corelarea cu intensitatea durerii si afectiunile asociate prezentate de acestia. Rezultate: S-au folosit mai multe clase de

 

medicamente respectand tratamentul in trepte a durerii si totodata scale de evaluare a ei rezultatele variind de la cuparea completa a ei pana la aproape inexistenta vreunui efect dupa terapia aplicata.

Discutii: Durerea pediatrica rebuie bine evaluata si tratata permitand medicului imbunatatirea prognosticului dar si a calitatii vietii copiilor aflati in tratament. 

Conținutul articolului este disponibil în format PDF: DESCĂRCAȚI ARTICOLUL