Stimați colegi,

Vă invităm să participați la Cel de-al XXIV-lea Congres SNPCAR şi a 46-a Conferinţă Naţională de Neurologie-Psihiatrie a Copilului şi Adolescentului şi Profesiuni Asociate din România cu participare internaţională

25-28 septembrie 2024 – CRAIOVA, Hotel Ramada

Vă așteptăm cu drag!

Asist. Univ. Dr. Cojocaru Adriana – Președinte SNPCAR

Informații şi înregistrări: vezi primul anunț 


ANIVERSARE 90 ANI – DR. ANA MURGULEȚ

Autor:
Distribuie pe:

 

Dnei Dr. ANA MURGULEȚ, Membru de Onoare a SNPCAR din anul 2010, evidențiată cu distincția MERITUL SANITAR, îi transmitem cele mai frumoase colinde și urări de sănătate cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 90 ani.

Dr. Ana Murguleț – născută Calustian la Cetatea Albă, provine dintr-o familie cunoscută armenească. A absolvit Facultatea de Pediatrie a Institutului de Medicină și Farmacie din București – devenind colaboratoare a Dr. Florica Bagdasar. Activitatea în echipa Centrului de NPI din str. V. Lascăr din perioada anilor 1947 – 1949 a pus bazele specialității NPI în țara noastră, instituția medico-psihosocială fiind un model de organizare în acest domeniu. A urmat o perioadă lungă dedicată specialităților noastre în cabinete de NPI din București, fiind un model pentru mulți medici, psihologi, sociologi și psihopedagogi în formare. Dna Dr. Ana Murguleț este cunoscută pentru legătura continuă cu SNPCAR – de la fondarea din anul 1990 până în prezent. În decembrie 2015 a primit și Diploma de Onoare a Societății Române Împotriva Epilepsiei. Domnia-Sa a scris multe articole științifice, dintre care peste 20 au fost prezentate la Congrese Naționale și Internaționale. Familia dânsei este dedicată medicinei, fiul și nepoata au urmat studii de medicină.

Toți membrii SNPCAR o felicităm, dorindu-i sănătate și multe împliniri de Sărbătorile Crăciunului și de Anul Nou 2018.

Dr. C.Lupu