Stimați colegi,

Vă invităm să participați la Cel de-al XXIV-lea Congres SNPCAR şi a 46-a Conferinţă Naţională de Neurologie-Psihiatrie a Copilului şi Adolescentului şi Profesiuni Asociate din România cu participare internaţională

25-28 septembrie 2024 – CRAIOVA, Hotel Ramada

Pentru a vă înscrie la congres, vă rugăm să apăsați aici.

Vă așteptăm cu drag!

Asist. Univ. Dr. Cojocaru Adriana – Președinte SNPCAR

Informații şi înregistrări: vezi primul anunț 


ELOGIU ACAD. PROF. DR. VLAD CIUREA

Autor: Alexandru Constantinovici
Distribuie pe:

“Dezvoltarea neurochirurgiei contemporane relevă de la an de an progrese deosebite în domeniul neuroștiințelor cu valențe noi spre aplicațiile chirurgicale.”

În aceste condiții International Neuroscience Institute (INI) din Hanovra Germania, reușește zilnic o performanță majoră, adică, să coaguleze o serie de personalități academice și operatorii de ne-egalat descoperind în același timp și elemente noi, esențiale în cercetare. Astfel, INI Center-ul își menține valoarea de Mecca neurochirurgiei europene și probabil internaționale.

Deschis în anul 2000 cu ocazia Expoziției de la Hanovra și avându-l ca fondator pe Domnul Profesor Doctor Madjid Samii (personalitate de necontestat în neurochirurgia actuală), acest centru privat a cunoscut o evoluție impresionantă, extinzându-se pe toate ramurile neurochirurgicale și dezvoltând în timp și filiale în alte țări – INI Beijing și INI Teheran.

Actualmente în centrul de la Hanovra funcționează full-time:

  • Prof. Dr. Madjid Samii – specializat în tumori de bază a craniului și schwannoame vestibulare (Decorat de Cancelarul Germaniei, Helmut Kohl, cu Crucea Germaniei pentru merite deosebite în sistemul sanitar)
  • Prof. Dr. Rudolph Fahlbusch – specializat în procese expansive intracrnaiene și tumori hipofizare,
  • Prof. Dr. Helmut Bertalanffy – neurochirurgie vasculară și tumori de trunchi cerebral,
  • Prof. Dr. W. Helwig – neuroendoscopie și chirurgia mișcărilor involuntare – Parkinson și Epilepsie,
  • Prof. Dr.C. Di Rocco – neurochirurgie pediatrică,
  • Prof. Dr. Amir Samii – tehnologie neurochirurgicală de tip RMN și neuronavigație,
  • Prof. Dr. Arya Nabavy – tumori de bază și regiune sellară

Alături de acești minunați doctori se află și un număr impresionat de medici primari și specialiști neurochirurgi, care asigură activitatea continuă la INI dar și un număr de peste 20 de rezidenți.

Întregul personal permanent de la INI creează posibilitatea rezolvării operatorii în majoritatea cazurilor neurochirurgicale din toate domeniile atât de dificile și complexe.

Desigur că nu este neglijat nici capitolul de cercetare TRAINING și conferințe de interes general în domeniul larg al neuroștiinței și neurochirurgiei.

Într-o asemenea emulație științifică, Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, a prezentat în ianuarie 2014 o lucrare exhaustivă despre embriologia, dezvoltarea și performanțele creierului.

Această lucrare a fost elogiată de către președintele INI Center Hannover, Prof. Dr. Madjid Samii, care i-a acordat și titlul de “visiting professor”.

Cele de mai sus reprezintă o recunoaștere a valorii neurochirurgiei române în general și a D-lui Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, care prin activitatea sa neobosită a fost un ambasador permanent al Romaniei în acest domeniu și care este considerat pe bună dreptate “motorul spiritual al neurochirurgiei românești contemporane”.

Menționăm că domnia sa a deținut timp de 4 ani și funcția de Vice-Președinte al societății mondiale de neurochirurgie (WFNS), și ulterior a fost președintele Comitetului de Nominalizare în cadrul aceleiași instituții.

Pentru Academia de Științe Medicale orice fel de pas pentru recunoaștere internațională trebuie să reprezinte o continuă provocare iar orice apreciere reprezintă o dovadă că medicina românească rezistă bombardamentului pe care îl primește continuu pe toate fronturile. Ca membru al acestei înalte instituții, sunt fericit, mândru și împlinit că am avut asemenea elev și excepțional colaborator.