Stimați colegi,

Avem onoarea de a vă invita să participaţi la Cel de-al XXII-lea Congres SNPCAR şi a 44-a Conferinţă Naţională de Neurologie şi Psihiatrie a Copilului şi Adolescentului şi Profesiuni Asociate, cu participare internaţională, o manifestare știinţifică importantă pentru specialităţile noastre, care se va desfășura în acest an exclusiv online, în perioada 21-24 septembrie 2022.
Şi în acest an ne vor fi alături sponsori care înţeleg promovarea valorilor, premiză a ridicării nivelului ştiinţific al întrunirilor profesionale şi cărora le mulţumim.

Informații şi înregistrări: snpcar.medical-congresses.ro


EPILEPSIA FOCALA IDIOPATICA LA COPIL

Autor: Adelheid Wiemer-Kruel
Distribuie pe:

Rezumat: 

Epilepsiile focale idiopatice sunt forme de epilepsie foarte des intalnite in copilarie, mai rar in perioada de sugar si adolescenta. Exista diferite forme la varste diferite. Prognosticul este bun pentru formele tipice, doar in cazul formelor atipice sau in cazul sindroamelor asociate, acesta este suspect, mai ales in ceea ce priveste functiile cognitive. In cadrul articolului sunt descrise mai intens formele principale si sunt date exemple, in ceea ce priveste sindromul Watanabe, epilepsia benigna a copilariei la copiii cu spike-uri (virfuri) centro- temporale (BECTS) sau epilepsia rolandica si epilepsia benigna a copilariei cu paroxisme occipitale, cu cele doua subtipuri, sindromul Panayiotopoulos si tipul Gastaut.