IMPORTANT!

Având în vedere situația epidemiologică cu care ne confruntăm, Cel de-Al XXI-lea Congres şi Cea de-a 43-a Conferinţă Naţională de Neurologie şi Psihiatrie a Copilului şi Adolescentului şi Profesiuni Asociate din România cu participare internaţională, programate să se desfășurare în perioada 23-26 septembrie 2020, la Iași vor fi reprogramate pentru anul 2021 cu respectarea reglementările și recomandările autorităților competente cu privire la pandemie.


FACTORI ȘI CATEGORII POPULAȚIONALE CU RISC PENTRU APARIȚIA TULBURĂRILOR PSIHIE ȘI A SUFERINȚEI CARE LE PRECED

Autor: Ştefan Milea
Distribuie pe:

Introducere: Sunt  prezentate   aspectele principale ale factorilor și categoriilor populaţionale  cu risc crescut, noţiuni  creaţie a psihoprofilaxiei primare specifice. Se menţionează  faptul că:

–  Au în vedere nu doar posibilitatea apariţiei  unor afecţiuni ci și a suferinţei  care precede instalarea tulburărilor încadrabile într-un diagnostic. Este un aspect care extinde sfera de cuprindere a psihoprofilaxiei primare specifice și asupra promovării creșterii calităţii vieţii.
–  Ele sunt noţiuni care nu  înseamnă certitudinea îmbolnăvirii ci numai că individul este mai ameninţat decât în mod normal.
–  Identificarea lor determină nu numai  angajarea unor măsuri preventive ci și anxietatea  generată  individului de coștientizarea riscului. Acest al doilea aspect trebuie bine luat în calcul de către cei care monitorizează persoane altfel sănătoase care nu toate sunt în real pericol.
–  De asemenea sunt evidenţiate reperele care permit calculul dimensiunii populaţiei care trebuie abordată preventiv ca și a eficienţei intervenţiei.

 

Adresa de corespondenta:
stmilea@yahoo.com