Stimați colegi,

Vă invităm să participați la Cel de-al XXIV-lea Congres SNPCAR şi a 46-a Conferinţă Naţională de Neurologie-Psihiatrie a Copilului şi Adolescentului şi Profesiuni Asociate din România cu participare internaţională

25-28 septembrie 2024 – CRAIOVA, Hotel Ramada

Pentru a vă înscrie la congres, vă rugăm să apăsați aici.

Vă așteptăm cu drag!

Asist. Univ. Dr. Cojocaru Adriana – Președinte SNPCAR

Informații şi înregistrări: vezi primul anunț 


IMPORTANTA EFECTELOR SECUNDARE NEUROPSIHOLOGICE A TRATAMENTULUI ANTIEPILEPTIC PENTRU CALITATEA VIETII LA COPIII SL ADOLESCENTII CU EPILEPSIE

Autor: Hans Mayer
Distribuie pe:

Rezumat:

Functiile neuropsihologice si comportamentale pot fi afectate la pacientii epileptici, mai ales in copilarie, cand aceste functii se dezvolta. Un grup important de factori de rise Tl reprezinta efectele secundare neuropsihologice si comportamentale ale tratamentului antiepileptic. Pentru o perioada lunga , investigatiile asupra efectelor secundare cognitive si comportamentale au jucat doar un rol nesemnificativ in cadrul literaturii stiintifice. De asemenea, in practica clinica psihologica efectele secundare au fost subevaluate.

In ultima perioada, intelegerea din partea noastra a impactului medicatiei antiepileptice clasice asupra functionary neuropsihologice si comportamentale a crescut considerabil. Pana acum a existat o lipsa a experimentelor si studiilor clinice controlate.

Lucrarea prezinta date empirice despre efectele secundare ale medicamentelor antiepileptice clasice si mai noi.Se va demonstra ca impactul major al efectelor secundare implica procesare si viteza mentala. Aceste functii sunt puternic implicate in cadrul functiilor developmental si a performantei scolare. Tratamentul antiepileptic poate fi privit ca o interventie de succes, daca si numai daca gasim un echilibru intre profitul eliberarii de crize si pretul, care trebuie sa fie platit pentru aceasta in ceea ce priveste efectele secundare si neajunsurile care se rasfrang asupra calitatii vietii.