Stimați colegi,

Avem onoarea de a vă invita să participaţi la Cel de-al XXII-lea Congres SNPCAR şi a 44-a Conferinţă Naţională de Neurologie şi Psihiatrie a Copilului şi Adolescentului şi Profesiuni Asociate, cu participare internaţională, o manifestare știinţifică importantă pentru specialităţile noastre, care se va desfășura în acest an exclusiv online, în perioada 21-24 septembrie 2022.
Şi în acest an ne vor fi alături sponsori care înţeleg promovarea valorilor, premiză a ridicării nivelului ştiinţific al întrunirilor profesionale şi cărora le mulţumim.

Informații şi înregistrări: snpcar.medical-congresses.ro


INVITAŢIE PENTRU PARTICIPAREA LA EXPOZIŢIA ARTISTICĂ DE LA CONGRESUL XX AL SNPCAR

Autor: Laura Nussbaum
Distribuie pe:

Pentru a face cunoscută creativitatea și talentele copiilor și adolescenţilor cu unele probleme de viaţă, Comitetul Director SNPCAR propune organizarea în perioada Congresului aniversar XX al SNPCAR din anul 2019 a unei expoziţii care să ofere bucuria culorilor și a viziunilor artistice ale copiilor și adolescenţilor cu probleme medicale, cu care ne-am întâlnit în decursul practicii noastre.

Dorim să facem cunoscute exponate din creaţia patoplastică, a progresului prin artă în dezvoltarea îndemânărilor, a comunicării, a specificităţii artistice în unele boli și mai ales a necesităţii terapiei prin artă.

Ne propunem să organizăm trei sectoare ale expoziţiei:

–  Arte vizuale ale copiilor cu diagnostice NPCA, până la 12-14 ani;

–  Exponate cu arte vizuale ale adolescenţilor cu handicap, diferite disabilităţi neuropsihice sau cu malformaţii, pentru vârstele 15-24 ani;

–  Secţiune cu lucrări realizate de colegii noștri medici, psihologi, recuperatori, logopezi, asistenţi, surori și infirmiere, cadre didactice și salariaţi din reţeaua NPCA, din școli speciale, din instituţii de ocrotire a minorilor.

Iniţiatorul acestei acţiuni, Dr. Constantin Lupu, vă roagă să aplicaţi lucrările pe un Pasepartout, care sa fie însoţit de numele autorului, ex. Andrei D., Luminița M. etc, vârsta și diagnosticul. Bineînţeles vom putea expune și lucrări ale elevilor de la Școlile de artă, dacă reprezintă o creaţie a pacienţilor noștri. Este posibil să ne prezentaţi creaţii cu denumirea simptomelor artiștilor, iar spectatorii să ofere un diagnostic (exponat ghicitoare). Dimensiunile preferate: A4 și A5.

Invităm pe toţi colegii care vor participa cu exponate să contribuie cu picturi în ulei, acuarele, acril, tempera, guasa, pastel, grafică, picturi digitale, cariocă, colaje sau cărbune. Nu vom putea expune desene cu creioane colorate, nici colorări pe tipare preexistente.

Pentru selecţia lucrărilor vom apela la trei colegi dedicaţi artelor patoplastice, care vor juriza  exponatele aduse de dumneavoastră la sosirea la Congres, cu o zi, două înainte de deschiderea festivă. SNPCAR va oferi lucrărilor care ar avea nevoie, câteva panouri de polistiren dacă vor fi solicitate din timp, telefonic sau e-mail. La deschidere și în continuarea Congresului, SNPCAR va invita ziariști, artiști plastici, reprezentanţi mass-media care vor prezenta și populariza expoziţia și pe creatori.

Nu vom oferi premii, deoarece considerăm că toţi participanţii sunt câștigători. SNPCAR va oferi diplome de participare tuturor artiștilor din expoziţie. Lucrările vor fi redate participanţilor, sau vor putea fi donate arhivei artistice a SNPCAR.

Așteptăm propuneri de la Dumneavoastră pentru această expoziţie, știind că informaţii suplimentare se obţin la e-mail: office@snpcar.ro

Președinte SNPCAR Conf. Univ. Dr. Laura Nussbaum