Stimați colegi,

Avem onoarea de a vă invita să participaţi la Cel de-al XXII-lea Congres SNPCAR şi a 44-a Conferinţă Naţională de Neurologie şi Psihiatrie a Copilului şi Adolescentului şi Profesiuni Asociate, cu participare internaţională, o manifestare știinţifică importantă pentru specialităţile noastre, care se va desfășura în acest an exclusiv online, în perioada 21-24 septembrie 2022.
Şi în acest an ne vor fi alături sponsori care înţeleg promovarea valorilor, premiză a ridicării nivelului ştiinţific al întrunirilor profesionale şi cărora le mulţumim.

Informații şi înregistrări: snpcar.medical-congresses.ro


TERAPIA PRIN CONSTRÂNGERE VERSUS TERAPIA BIMANUALĂ LA COPILUL CU HEMIPAREZĂ

Autor: Ligia Robănescu Cristina Bojan
Distribuie pe:

Introducere: În procesul de reabilitare al copilului cu hemipareză, spre deosebire de adult, învăţarea prin terapia constrângerii se produce în contextul dezvoltării psiho-motorii, la o vârstă când deprinderile sunt însuşite pentru prima oară. Eficacitatea terapiei prin constrângere a fost recent comparată cu cea a terapiei bimanuale. Rezultatele au dovedit că valoarea îmbunătăţirii funcţionale nu a fost dependentă neapărat de constrângere. Terapia bimanuală a fost benefică privind ameliorarea aspectelor spaţiale şi temporale ale controlului bimanual, precum şi pentru îmbrăcare, mânuirea tacâmurilor pentru tăierea hranei, prinderea unei mingi, îmbrăcarea păpuşii.

Adresa de corespondenta:
lrobanescu@gmail.com